De weg van het water – Quotes, recencies en interviews

vn_drie_sterVrij Nederland , Thrillergids 2016
Bente was een hip & happening fotomodel met dito leven, maar nu heeft ze korsakovsyndroom en kwijnt ze als een plantje weg in het verzorgingstehuis. ‘Van El Bulli naar vlaflip,’ denkt zus Floor die nu haar bewindvoerder is en als zodanig moet beslissen over het huis en andere kostbaarheden. Er blijken kapers op de kust en al gauw ontaardt de boel in een nachtmerrie vol oplichters, ontvoerders en andere criminelen die achter de familie aanzitten. Floor is nogal een softie en aanvankelijk werkt haar voortdurend Wu wei-geprevel en Xenos-boeddha’s op de3 zenuwen. Maar Rijks toont zich een begenadigd auteur en weet met geestige terzijdes de boel strak in de hand te houden. Dat de auteur gedragswetenschapper is werpt zijn vruchten af, want de karakters leven en reageren fijn menselijk (denk: onaangenaam) op elkaar. Verder kloppen de dialogen en Rijks heeft een scherp oog voor detail, zoals wanneer een ontvoerder in de weekendtas voor zijn slachtoffer naast een nachtjapon ook nog snel een doos tampons gooit – voor de zekerheid. Enig minpuntje is dat we halverwege in een soort road novel komen zitten die veel te lang voortduurt. Verder uitstekend werk, zeker voor een thrillerdebuut.

 

 

trudirijks_interview_header[1]Hebban , Interview 14 januari 2016 –  Soraya Vink
Hebban interviewde Trudi Rijks over haar thrillerdebuut.
‘Een goed boek moet schuren’.
Lees het complete interview op Hebban.nl

 

 

thlezersThrillerlezers.nl , Interview 13 januari 2016

Zou je jezelf eens willen voorstellen aan de hand van 5 steekwoorden?
Zintuigen,Denker,Moeder,Dwarsligger,Inspireren……. Lees het complete interview op Thrillerlezers.blogspot.nl

 

Heidi De Jonge-Rutgers  (Recensie Hebban.nl , 5 sterren)
Deze thriller haalt je weg uit het “nu”.  Het verhaal maakt duidelijk hoe vatbaar wilsonbekwame mensen zijn en hoe gauw er misbruik van hun kan worden gemaakt. Met dit onderwerp zorgt Trudi Rijks ervoor dat het een erg originele thriller wordt. Met andere woorden, deze thriller moet je gewoon lezen, bij dit verhaal werkt het gebruik “laat het los” niet, want dit boek houdt je in zijn greep. En kan ik alleen maar zeggen, ik hoop dat Trudi Rijks meer thrillers gaat schrijven.

-Moon+ Ink  (Duo recensie thrillerlezers blog , 5 sterren)
De weg van het water; Wu Wei, is een boek waarover gepraat gaat worden, over gepraat moet worden. Het is een thrillerdebuut van Trudi Rijks, maar bij mij staat ze op de lijst met favoriete schrijfsters en dat na één boek, dat wil wat zeggen. De manier van schrijven, de gebruikte zinnen en woorden, je leest het alsof je aan het genieten bent van een gebakje, terwijl je aan de lijn doet.Ook het verhaal is goed, erg spannend, origineel en tot het einde toe ben ik gevangen in het verhaal. Kortom, ik kan niet anders dan 5 sterren geven aan Trudi Rijks voor haar debuut. Hier gaan we nog veel van horen!
Dit is dan eens de titel ‘literaire thriller’ waard. Het geijkte labeltje wat graag op veel boeken geplakt wordt. Natuurlijk is er vaak een discussie wat nu precies een literaire thriller is. Ik vind dat er nadruk ligt op de ontwikkeling van de personen en de psychologie is belangrijker dan de actie in het verhaal. Rijks heeft een mooi taalgebruik maar het is zeker toegankelijk geschreven. Maar ik genoot van de mooie zinnen. Twee keer moest ik even gluren in De Dikke van Dale naar woorden die ik nog nooit eerder hoorde.

L. Lindelaan (facebook)
Begonnen in Trudi Rijks’ De weg van het water: “Achter hem, in de muffe loods, fluisterden dode bejaarden in oorfauteuils, waarop het huidvet van generaties was achtergebleven”. Prachtig!

Wendyw (Recensie Vrouwenthrillers.nl) , 4 sterren
De weg van het water is een opmerkelijk debuut dat mij op een aangename wijze heeft verrast.

Sandra Hutchison (Goodreads) , 4 sterren
De weg van het water is een spannende roman over veerkracht, kwetsbaarheid, familiebanden en oplichting. Trudi Rijks gunt de lezer een kijkje in de moeizame relatie tussen een moeder en dochter, de verwarde belevingswereld van een jonge Korsakov patiënte en de hersenspinsels van een amateuristische oplichter.

R v.d. Burgt ‏(Twitter)
De hond kijkt me boos aan, hij krijgt te weinig aandacht want ik lees #Dewegvanhetwater #bijnauit #hrc2016 #hebbanbuzz

Dick Lam (in de trein))
Leest als n trein De weg van het Water. Gewoon kopen en gaan zitten!

 

Lezer van thrillerlezers.nl Recensie op Thillerlezers.nl
Wat ik er van vond: Een prachtige schrijfstijl, mooi gevormde volzinnen zonder dat het kunstmatig overkomt. Een genot om te lezen. Een geweldig thrillerdebuut, dat de lat erg hoog legt voor een opvolger.
Share