De weg van het water

◊Literaire thriller en derde roman van Trudi Rijks


De weg van het water◊ De weg van het water is verkrijgbaar als paperback en e-boek. Bestel dit boek bij uw boekhandel.

◊ De gescheiden veertiger Floor Postma is aangestoken door het Mindfulness-virus, en op zoek naar wat zij zelf ‘een leven zonder pijn’ noemt. Wat niet meehelpt is dat zij bewindvoerder is van haar jongere zusje Bente, een voormalig fotomodel en vrouw van de wereld, die in een verpleeghuis is opgenomen. Op een dag ontvangt Floor een dagvaarding waarin haar zusje wordt gesommeerd om twee ton te betalen aan een onbekende, die zich beroept op een schuldbekentenis. Zij vermoedt dat de handtekening onder de schuldbekentenis vervalst is, en negeert de dagvaarding. Maar als blijkt dat haar zus wel degelijk slachtoffer is van een oplichter, moet de flegmatieke Floor, aangespoord door haar dochter, wel in actie komen.

Nadat ze de rechtszaak tegen de oplichter, een aan lager wal geraakte vastgoedhandelaar, heeft gewonnen, kan ze weer opgelucht ademhalen. Maar dan wordt Bente uit het verpleeghuis ontvoerd, en moet Floor alsnog de strijd met haar tegenstander én met zichzelf aangaan. Geconfronteerd met onverklaarbare geluiden in een afgelegen huis, lege flessen, verdwenen dagboeken en verborgen kunstwerken, weet Floor uiteindelijk de geheimen uit het verleden van haar zus te ontrafelen. Deze op ware gebeurtenissen gebaseerde thriller combineert de duistere beklemming van Henning Mankell met de female gothic van Renate Dorrestein. Niet alleen thema’s als geheugenverlies en menselijke waardigheid worden behandeld; ook actuele onderwerpen als identiteitsdiefstal en de zoektocht naar spiritualiteit lopen als een rode draad door het verhaal.

De weg van het water is een intelligent en adembenemend verhaal over een vrouw die uit alle macht in het nu wil leven, maar gedwongen wordt om juist het verleden en toekomst onder ogen te zien.

Vrij Nederland – Thrillergids 2016
Rijks toont zich een begenadigd auteur en weet met geestige terzijdes de boel strak in de hand te houden. Dat de auteur gedragswetenschapper is werpt zijn vruchten af, want de karakters leven en reageren fijn menselijk (denk: onaangenaam) op elkaar. …uitstekend werk, zeker voor een thrillerdebuut.

Bestel nu bij uw boekhandel.
Wat vinden lezers en bloggers? Bekijk de reacties.

Paperback,  Pagina’s: 287, Uitgeverij Meulenhoff Boekerij, 2016
ISBN:  9789022575826
E-boek:  9789402304138

Share